Cuma, Nisan 21

MANIFESTO HAKKINDA YORUMLAR

Yayımladığım "Reklamcılık Manifestosu" hakkındaki görüşlerinizi benimle paylaşabilirsiniz.


14 yorum:

Adsız dedi ki...

Duygu Tozduman(Bahçeşehir üni. vcd)

Ayakta alkışlanmaya deyer bi yazı tamamen gerçekçi safsatalardan arındırılmış ki özellikle: "Reklamın iyisi de olur, kötüsü de... çünkü reklam hatice için değil, haticenin vereceği netice için yapılır."
görüşü tamamen herşeyi açıklamış tebrikler.

Adsız dedi ki...

Ilk basta yazidan dolayi seni tebrik ederiz.Anlatisin birebir gercekleri yansitiyo ne yazikki izlerken bizler bunun pek farkina varmiyoruz senin gibi.Senin yaninda reklam izledigimizde yaptigin yorumlar sayesinde daha farkli gorebiliyoruz.Ince detaylar herzaman onemlidir ve sen bu ince detaylari yakalayip guzel yorumlayabiliyorsun.Bu da bizim gibi seninle birlikte reklamlari izleme sansina sahip kisilere farkli pencereden bakma sansi sagliyor.
Umariz bu farkliligini asla kaybetmezsin..

Adsız dedi ki...

valla güzel siteye güzel girizgaf niyetine lagaluga yapmadan, direkt mesajını veren, derdini söleyen, açık sözlü manifesto yakışmış doğrusu eline sağlık yiğitciğim bizde böle doğru dürüst vede yalansız helede reklam dünyasından bu özelliklerle gelince siteni fovarite listimize ekleyip takipciz oluyoruz dolayısıyla yanii gevşemek yok bu düzende giderse karşılıklı memnun oluruz heralde her türlü yardıma açığım özellikle yazınsal destek olarak hadi kolay gelsin çalışma senden destek bizden

Adsız dedi ki...

Cok dogru ve gercek yorumlar. Yalniz tekbir itirazim olacak ; reklamci o kadar da yarini dusunmek zorunda degil gibi geldi. Ne de olsa bir reklam cok da kalici degildir. Eninde sonunda onunda olum zamani gelir. Ecelinden olmezse de baska bir reklam tarafindan oldurulebilir. O bakima reklamcinin daha cok yogunlasmasi gereken bugundur, bugunun ihtiyaclaridir. Bu cercevede hedefini basardigi surece bence iyi bir reklamdir.

www.yicit.com dedi ki...

Barış'a katılmamak içten değil, fakat "reklamcının geleceği düşünmesin gerekliliğinden" kasıt, reklamcıların yeni var olan mecralardan haberdar olması, teknolojinin gereklerini yerine getirebilmesiydi.
yoksa son derece haklısın...

Adsız dedi ki...

Yiğit sadece bir reklamcı değil.
O aynı zamanda bir communicator, bir exhibitor, bir messenger, bir araştırmacı, bir Beşiktaşlı ve bir "anlatıcı". Benim ondan ayrılan tek özelliğim ise reklamcı olmamam. Manifesto etkileyici, site elverişli, esprili ve alabildiğine özgür. Teşekkürler Kalafat!

Dora 'Dodi' Mengüç

(Oldu mu lan istediğin gibi, kitapların arka kapaklarına yazılan yorumlar gibi oldu hahaha...) :=)

www.yicit.com dedi ki...

Dora, ihya ettin beni...
kitap yazarsam, muhakkak sana büyük bir yer ayıracam... Hadi bu da sana kapak olsun ;)

Adsız dedi ki...

"Reklam ve marka, rakı şişesindeki balık gibidir"
bu yazıyı duvarda okusam, burdan yiğit geçmiş derim !
açparantez: küba-nuri alço ;)

Adsız dedi ki...

Manifesto şık ve öz, benzetmeler çok yerinde gözüm. özellikle pazar araştırmalarına dikkat çekmen ve matematiğe işi bağlaman iyi tespit. Çözmüşsün ;) genel kanı olan reklamın iyisi kötüsü olmaz anlayışına karşı çıkman, aynı fikirde olduğumuzu gösteriyo. Yeni güncellemelerinde dünyada en çok alışveriş yapan kitle hakkında yazarsan okumaktan zevk duyarım.
Başarılar Gözüm,

Güvener Gökçe (İTÜ Bilgisayar Müh.)

Adsız dedi ki...

Sen öyle derin bir adamsın ki senin ruhuna ulaşmak herkesin harcı değil. Kafanda bir saniyede geçenleri yakalamak imkansız olsa gerek. Her şeyi "gerçek anlamda" araştırır, inceler, bilir ve de yorumlarsın ama en önemlisi de ortada yanlış bir şey varsa mutlaka bunu düzeltmek için sesini çıkarmaktan korkmazsın.Bir işi severek yaparsan başarısızlık diye bir kelime olmaz lügadında. Reklamcılıkta da böyle olacağına eminim; baksana daha şimdiden aklına gelen fikirleri reklamlarda görüyoruz=)
En güzeli de ne biliyor musun? Sen tam bir barış ve huzur insanısın.İnsanların senden öğreneceği çok şey var!!

Keşfe devam ...

Adsız dedi ki...

Güvenilir bir dost olmanın yanında , hayata dair yerinde tespitlerin olduğu için eşine az rast rastlanır bir insansın. Manifesto şık olmuş.OLaylara ne kadar doğru baktığını bu yazında da göstermişsin. Devamını bekliyoruz :) Helal olsun kardeşim

Adsız dedi ki...

yalan reklam falan.

Adsız dedi ki...

Reklam bir sanattır , adam zikme sanatı. Umarım bu adam zikme sanatında başarılarını arttırırsın ;)
/sarcasm off , <3 yigit

Adsız dedi ki...

Reklam reklamdır. Reklama reklam demeyen arkadaşlara teessüf ederim. Reklam üç kola ayrılır. Bu kollar bi yerde tekrar birleşirler. Sonra tekrar ayrılırlar...

Işıklı kardeşim benim!!
Başarıların her zaman beni gururlandırmakta.

Bu arada Fuat ta vurgun yemiş. Arayamadım hiç, sen geçmiş olsun dileklerimi ilet..!!